Lovište „Zlotske šume – Crni Vrh“

Lovište “Zlotske šume” smešteno je na 20 km udaljenosti od Bora, na istočnim padinama Južnog Kučaja. Površina lovišta je 15.447 ha (hektara), a u okviru njega nalazi se lovni revir – ograđen deo na površini od 800 ha (hektara).Spada u planinski tip lovišta koji se uzdiže na nadmorskoj  visini od 400 pa do 1.175 m. U ograđenom delu lovi se jelen lopatar, evropski jelen i muflon, a u otvorenom delu srna, divokoza i divlja svinja. U sređivanje lovišta je dosta uloženo, tako da ovde postoji veliki broj čeka, hranilice za jelensku divljač, solišta, lovačke staze itd. U samom lovištu smeštena je Zlotska pećina, a u njegovoj blizini nalazi se i Borsko jezero, Brestovačka banja i grad Bor. Smeštaj za lovce moguć je u lovačkoj kolibi “Dubašnica” koja poseduje 4 ležaja.

zpdlazkanjon1

Jaki mrazevi tokom zimskih meseci ne predstavljaju ograničavajući faktor za opstanak divljači.Da se o ovom lovištu vodi računa pokazuju i brojne uređene lovačke staze sa putokazima na rubu Lazareve klisure, izgrađene i obnovljene lovačke čekehranilice za jelensku divljač, solišta za divokozju divljač. Na ovom lovištu ima i krupne i sitne divljači. Kroz lovište prolazi asfaltni put Borsko jezero Dubašnica u dužini od 16 km, a samo lovište je ispresecano putevima, tako da je lako pristupačno.

Lovište „Bakar“ zahvata: planinu StolVeliki i Mali Krš, deo Crnog vrha i okolna sela. Površine 68000 ha (hektara) idealno je stanište za divlju svinju, zeca, srnu, fazana, prepelicu i poljsku jarebicu.

Raznovrsna konfiguracija terena, povoljni hidrološki uslovi, umereno-kontinentalna klima, i stalna kontrola i prihrana divljih životinja razlog su  interesovanja za ovo lovište.

 

 

Ribolov potočne pastrmke u Srbiji

Potočna pastrmka pripada familiji Salmonidae i naseljava visinske salmonidne vode. Reke poznate po većoj gustini populacije potočne pastrmke su Mlava, Rzav, Đetinja, Piva, Tara, Vapa, Uvac i tokovi većih reka gornjeg salmonidnog regiona. Živi samo u brzim planinskim rekama i potocima i predmet je isključivo sportskog ribolova veštačkim mamcima.

Pastrmka ima izduženo, valjkasto i po bokovima malo spljošteno telo. Veličina glave je u srazmeri sa dužinom tela, s velikim ustima i mnogobrojnim zubima, oštrim i povijenim u nazad. Telo je prekriveno sitnim krljuštima.Oblikom je prilagođena za život u brzim vodama i sposobna je da skokovima iz vode savlada manje vodopade. Boja tela je u korelaciji sa mestom boravka i sa izvesnim odstupanjima, boja leđa je tamno braonkastosmeđa, a prema bokovima svetlija u raznim nijansama do zlatno žute, dok je trbuh biserno beo. Telo je prekriveno crnim i jarko crvenim pegama, uokvirenim svetlim prstenjem.

Pastrmke koje žive u bistrim, manjim vodama sa šljunkovitim dnom su svetlijih boja, dok su one, koje žive u dubljim vodama sa kamenitim skloništima tamnije. Masno peraje je iste boje kao i leđa, dok su ostala, grudna, analna i trbušna peraja sivkastožuta. Hrani se larvama insekata, insektima, račićima i sitnijom ribom (krkuša, potočna mrena, peš, badelj, … itd), ali proždire i sopstvenu mlađ. Ima izuzetno dobro razvijena sva čula i plen nepogrešivo identifikuje i agresivno ga napada.

S obzirom da potočna pastrmka u sredini u kojoj živi naraste u proseku do 1 kg, a izuzetno i do 3 kg sa starošću od preko 10 godina, ribolov pastrmke se smatra lakim varaličarskim ribolovom. Izuzerak su potočne pastrmke koje u akumulacijama mutiraju u forme jezerske pastrmke i narastu preko 10 kg, i koje se bitno razlikuju od osnovne biološke forme.

Na našim vodama sportski ribolov potočne pastrmke je dozvoljen od početka marta, ali uspešan ribolov je moguć tek kada prođu velike i bujičave vode, reke se izbistre i vrate u korito. U zavisnosti od hidrometeoroloških uslova i nadmorske visine, topljenje snega će uslediti pre ili kasnije. Imajući sve to u vidu, pastrmke se mogu uspešno loviti varalicom od sredine aprila meseca.

762585_orig

 

Lov divlje svinje pogonom u Srbiji

Za lov divlje svinje u Srbiji možemo Vam ponuditi više lovista gde Vam garantujemo siguran i uspešan lov. Lovi se pogonom sa lovočuvarima i predviđena su 3-4 pogona dnevno ili dok se ne odstreli dogovoreni broj divljači. Lov se organizuje za grupe od 4 lovaca i više. Lovi se sa lovačkim psima obučenim za ovu vrstu divljači.
Lov na divlje svinje pogonom je zasigurno jedan od najuzbudljivijih doživljaja lova i zbog same činjenice da je divlja svinja snažna i otporna životinja koja može ugroziti sigurnost čoveka

Cena odstrela divlje svinje
Broj svinja koji se zeli odstreliti    Cena po lovcu
Do 20 grla svinja    570,00€
Do 25 grla svinja    690,00€
Do 30 grla svinja    890,00€

Cenovnik trofeja divljeg vepra
Trofej(cm)             Cena      Dodatna doplata
fino a 14.99cm      150€
15.00-17.99cm       270€
18.00-19.99cm       530€      +12.0€/mm
20.00-21.99cm       770€      +22.0€/mm
22.00-23.99cm       1210€    +28.0€/mm
preko  24cm          1770€     +34.0€/mm

Svinja do 59,99kg – 90€, vise od 60kg – 130€

divlja-svinja-xxxabc